Add Your Heading Text Here

Trail weekend Zuid-Limburg

De enige en echte trail ervaring in Nederland!

Off Trails, the ride & bite

Een hapje, drankje en vette trails. De echte mountainbike ervaring!Ook in 2024 organiseren wij weer een aantal te gekke trail weekenden.

 

Opzoek naar unieke trails in Nederland? Ga mee op pad in de bossen van Zuid-Limburg en maak kennis met de echte mountainbike ervaring van Nederland. Genoeg hoogtemeters, uitdagende trails, ultieme vergezichten en het echte vakantiegevoel! Dit unieke bikeweekend bestaat uit twee dagen fietsen in de omgeving van Valkenburg aan de Geul. Wij  nemen je in een kleine groep (max 8) mee op pad en zorgen onderweg voor mooie verhalen, lekkere versnaperingen en nemen we jou mee naar de mooiste plekjes in het bos waar jij als biker enthousiast van wordt. De omgeving leent zich ervoor om de tocht op verschillende manieren in te richten (afhankelijk van niveau en conditie). Tijdens de twee dagen komen we verschillende trails tegen die uniek zijn voor Nederland. Denk aan flowwy of juist ruigere afdalingen, kleine jumps, natuurlijke drop-offs, loamy trails, wortelpaden en pittige beklimmingen. Alle facetten die nodig zijn voor een te gekke ervaring op de mountainbike in Nederland.

Off Trails staat voor genieten op én naast de fiets. Als echte Bourgondiërs en passie voor de Limburgse cultuur laten we jou ook vooral genieten naast de fiets. Laat je tijdens het weekend verrassen met energierijke versnaperingen en echte Limburgse lekkernijen. Uiteraard alles uit eigen keuken! Daarnaast staan we stil bij de omgeving die Zuid-Limburg rijk is. Als gids nemen we jou mee in een aantal mooie verhalen.

Het verblijf is in een comfortabel hotel op basis van uitgebreid ontbijt en diner. Je kunt kiezen voor een weekend met twee overnachtingen of één overnachting. Er is mogelijkheid om je fiets af te spuiten, onderhoud te plegen en uiteraard veilig te stallen. Geniet na een dag aan je skills werken van een drankje aan de bar of in de (zonnige) tuin.

Niveau: Je bent ervaren als mountainbiker, je rijdt regelmatig MTB parcours in Nederland en soms ook daarbuiten en beschikt over een goede conditie om 2 dagen te kunnen klimmen en afdalen.

Het Programma!


Zaterdag

Op de zaterdag 09:00 start het weekend met Off Trails! Aan de hand van een routekaart nemen we het weekend door.

Als iedereen er klaar voor is stappen we op de mountainbike en vertrekken we vanuit het hotel in Berg en Terblijt. We maken kennis met de omgeving die Zuid-Limburg rijk is. Al snel zal duidelijk worden dat fietst in de mountainbike walhalla van Nederland. Stevige hoogtemeters, dus; lekkere beklimmingen, dikke afdalingen en alles wat daar tussenin ligt. De focus ligt op het maken van echte mountainbiketocht. Halverwege verrassen Menno en Floris vanuit Off Trails jou met enkele lekkere versnaperingen, uiteraard uit eigen keuken. Op een mooie pauzeplek in het bos strekken we de benen en hebben we aandacht voor de innerlijke mens. Hierna gaan we verder voor het laatste deel van de dag. Rond de klok van 15:00 uur arriveren we terug bij het hotel. Samen sluiten we de eerste dag af met een lekker hapje en drankje.

In de avond is er een diner in het hotel en uiteraard is er de mogelijkheid om te borrelen. Uiteraard liggen Valkenburg en Maastricht op een steenworp afstand, echter is de vraag of hier nog puf voor is……

Zondag

 

Na een goede nachtrust start je zondag met een power ontbijt in het hotel. Na het uitchecken van de kamers laden we de spullen in de auto en rijden (25 minuten) we naar de startplek voor dag 2.

We stappen rond de klok van 9:30 uur op de fiets en gaan opzoek naar mooie passages in verschillende bossen. We rijden verschillende trails, van flowwy tot het ruigere werk. De focus zal op de zondag meer liggen om passages vaker te rijden en jezelf hierin uit te dagen. Tussendoor zie je Zuid-Limburg en de grensregio op zijn best. Menno en Floris vertellen hierbij enkele mooie verhalen over de cultuur en omgeving. Afhankelijk van het groepsniveau bekijken welke trails we wel en niet rijden, denk hierbij ook aan de te maken hoogtemeters.

Ook op de zondag wordt je verrast met een lekkere versnapering uit eigen keuken in het bos. Een sterrenervaring zal het niet zijn, al zul je versteld staan wat voor lekkers Limburg jou te bieden heeft. Met voldoende energie stappen we weer op de mountainbike voor het laatste gedeelte.

Aan het eind van de middag sluiten we de dag samen af. We kijken terug op een te gekke mountainbike ervaring in Nederland. Je krijg nog een hapje en drankje van ons. Hierdoor kun je ‘voldaan en uitgerust’ in de auto stappen voor de terugreis naar huis (rond de klok van 15:30 uur).

Details

In samenwerking met MTB Travel is dit trail weekend tot stand gekomen. MTB Travel is de plek waar je als biker moet zijn voor prachtige trips op de mountainbike. Met MTB Travel hebben wij onze krachten gebundeld en zorgen wij in 2024 voor te gekke weekenden op de mountainbike. MTB Travel zorgt voor de boekingen en Off Trails voor de tochten op de bike ter plekke. De mannen van MTB Travel hebben aan alles gedacht, veilige betalingen, goede communicatie, garantie en uiteraard een perfect verzorgd weekend. Je zult niets te kort komen.

Wanneer?

5, 6 en 7 april 2024

26, 27 en 28 april 2024

24, 25 en 26 mei 2024

30, 31 augustus en 1 september 2024

 

 

Tijdens het weekend zul je overnachten bij Bike B&B Hotel Brakke Berg te Berg en Terblijt.

 

Een van deze weekenden boeken? Dat kan via onderstaande link naar de website van MTB Travel.

 

Zondag

Op basis van 2 overnachtingen

€395 p.p.

Inbegrepen

 • Koffie/thee en vlaai op zaterdag

 • 2 Dagen de mooiste trails verkennen onder de professionele begeleiding van Menno en Floris

 • 2 Overnachtingen op basis van 2 personen per kamer

 • 2 Maal uitgebreid ontbijt

 • 2 Maal versnapering tijdens de tocht

 • MTB stalling en afspuit mogelijkheden

 • Gratis parkeren

 

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes

 • Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering

 

Zelf meenemen:

 • Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit

 • Extra eten en drinken voor onderweg

 • Reserve onderdelen

 • Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

 

Heb je vragen rondom dit weekend? Mail ons gerust!

Wil je boeken? Dit kun je doen via de website van MTB Travel: 

Reserveer je exclusieve MTB tocht!
Aantal volwassenen: 1
Aantal kinderen: 0
*aantallen en details kunnen in onderstaand veld genoemd worden.
!Let op: het is mogelijk dat onze mail in je spam terechtkomt!