Add Your Heading Text Here

Over ons

Menno en Floris Brouwers, twee broers die zijn opgegroeid met de mountainbike in de Zuid-Limburgse bossen.

OFF TRAILS

Als natuurliefhebbers houden we van het vrijheidsgevoel op de mountainbike. Samen genieten van een uitdagende fietstocht in combinatie met unieke natuur en een lekker hapje/drankje. Beter gaat het niet worden!

De passie en enthousiasme die wij hiervoor hebben delen we graag met anderen. Dit doen we door tours aan te bieden voor diverse groepen waarin we jou graag laten zien wat de omgeving in Zuid-Limburg te bieden heeft. Vanuit diverse startlocaties nemen we jou graag mee op pad. Als inwoners van Zuid-Limburg kennen we de mooiste stukjes in de vele verschillende bossen die het Heuvelland rijk is. Tijdens onze tochten vinden we het belangrijk om de natuur (flora en fauna) te respecteren. De tochten variëren van laagdrempelige beginnersritten tot avontuurlijke enduro ritten. Met ieder individu of groep leggen we vooraf contact, zo kunnen we de behoeften bespreken en zorgen voor maatwerk. Mede hierdoor zorgen we gezamenlijk voor een unieke beleving op de fiets.

MENNO BROUWERS

Ik ben Menno Brouwers en ben altijd in de weer geweest met fietsen. Als kind heb ik tal van fietsjes gehad waarmee ik graag door ons dorp ging crossen. De echte liefde voor het mountainbiken is ontstaan op de zondagochtenden. Met mijn vader trokken we de gehele Benelux door om deel te nemen aan diverse tochten. Als kind vond ik het prachtig om de vrijheid en het avontuur te voelen op de fiets. 

Op latere leeftijd heb ik mijn fiets ingeruild voor een crossmotor. De crosser had veel raakvlakken, met als belangrijkste voor mij de dagtripjes die we maakte naar circuits in Nederland en België.  Ook hier stond het gevoel van vrijheid en avontuur voorop.

 

vier jaar geleden heb ik na een operatie de keuze gemaakt om de crossmotor te verkopen en mij volledig te richten op het mountainbiken. Dit kwam vooral vanuit een stukje revalidatie waarin ik mijn conditie weer op peil wilde krijgen en dit het best op de fiets kon opbouwen. In deze periode ben ik meer dan anders gaan genieten van het fietsen door de mooie natuur. Zo ook tijdens ons jaarlijkse uitstapje naar Winterberg. Op de terugweg in de auto hadden Floris en ik tal van ideeën, ‘Off Trails’ kwam hierna tot leven!

 

Buiten het fietsen heb ik jaren als kok gewerkt en de studie Social Work afgerond. Dit combineer ik momenteel in een restaurant waar ik (jong) volwassenen met een verstandelijke en/of psychische beperking begeleid. 

Op dagen dat ik vrij ben probeer ik diverse mountainbike tochten te maken in Zuid-Limburg, Aachenerwald, Ardennen en bezoek ik diverse bikeparks (Winterberg, Malmedy en Hurtgenwald). 

Graag deel ik deze passie met anderen door als gids (kleine) groepen mee te nemen in routes die afwijken van de ‘standaard’!

FLORIS BROUWERS

Lekker ontdekken op de fiets, dat vind ik zelf de beste beschrijving voor wat ik altijd het liefste heb gedaan op fietsgebied.

Vroeger kon je me dan ook in het hele dorp vinden, waar ik druk bezig was met het zoeken naar de beste stoeprand om vanaf te springen. Zelf schansjes bouwen van wat hout, van trapjes afrijden en nog vele andere onhandige dingen. Dit om gewoon lekker te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Veel fietsjes later ben ik nu 23 jaar met nog steeds deze zelfde interesse. Op de fiets vind ik het dan ook super om erop uit te gaan en te zoeken naar evt. nieuwe trails of bestaande trails op een andere manier te benaderen.
Toen ik hier veel mee bezig was en wat ‘volwassener’ werd, realiseerde ik me hoe mooi en ideaal het Zuid-Limburgse landschap voor mountainbiking/enduro is: Mooie uitzichten, mergellandschappen, rustige en grote bossen, hoogtemeters die zorgen voor elke afdaling denkbaar en het mooiste van dit alles; het lag allemaal klaar voor ons om ontdekt te worden.

 

Samen met Menno en vrienden gingen we erop uit, lieten we elkaar nieuwe trails zien/rijden en deelde we het enthousiasme hierover. Door het plezier wat ik hier uit haal en het ideale mountainbike landschap: Zuid-Limburg, vond ik/wij dat er meer moest gebeuren. Niet alleen met de mountainbike/enduro scene in Zuid-limburg, maar ook het delen van dit plezier. Op deze manier is voor mij Off Trails ontstaan.

Buiten het fietsen hou ik me veel bezig met mijn andere passie; het creëren van beelden. Dit doe ik vooral in de vorm van foto, video en design. Dit ooit combineren met mountainbike en het mogen vastleggen van grote events zoals: Rampage, Loosefest en Crankworx, etc. is dan ook een grote droom van mij.

Reserveer je exclusieve MTB tocht!
Aantal volwassenen: 1
Aantal kinderen: 0
*aantallen en details kunnen in onderstaand veld genoemd worden.
!Let op: het is mogelijk dat onze mail in je spam terechtkomt!